Namibija 15 dana

više destinacija, Namibija

već od 2890€

Opis destinacije

Dobrodošli na neverovatno putovanje u Namibiju, jednu od najfascinantnijih zemalja Afrike! Sa svojom površinom, koja je skoro duplo veća od Francuske, Namibija je prostrana zemlja čija teritorija oko 824.292 kvadratnih kilometara. Iako velika po površini ona ima samo oko 2,5 miliona stanovnika, što je čini jednom od najređe naseljenih zemalja na svetu. Ovako niska gustina naseljenosti doprinosi očuvanju netaknute prirode i bogatog divljeg sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
WINDHOEK – SOSSUSVLEI – WALVIS BAY – DAMARALAND – ETOSHA NACIONALNI PARK 

Cena:
3090 EUR po osobi

Cena sa popustom:
2890 EUR po osobi

Polasci:
08. decembar 2023. 

Trajanje:
15 dana

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio prevoz sa svim taksama na povratnoj relaciji Beograd-Vindhuk-Beograd sa presedanjem
- Prtljag težine do 23kg za sve letove + ručni prtljag do 8kg
- 2 noćenja u guesthouse-u u Vindhuku u 1/2 sobama sa uključenim doručkom i večerom
- 2 noćenja u kampu u Sossusvleiu u 1/2 sobama sa uključenim doručkom i večerom
- 4 noćenja u guesthouse-u u Walvis Bayu u 1/2 sobama sa uključenim doručkom i večerom
- 2 noćenja u kampu u Damaralandu u 1/2 sobama sa uključenim doručkom i večerom
- 2 noćenja u kampu u nacionalnom parku Etoša u 1/2 sobama sa uključenim doručkom i večerom
- Svi transferi prema programu putovanja
- Fakultativni obilazak Sossusvleia, Deadvlei-a i dine Big Daddy
- Fakultativni obilazak Walvis Bay-a i Swakompunda
- Fakultativni obilazak Twyfelfontein-a sa ulaznicom i obilaskom crteža na stenama
- Fakultativni obilazak Damara plemena uz posetu Damara živom muzeju
- Fakultativni obilazak Himba plemena
- Celodnevni safari u nacionalnom parku Etosha džipovima sa uključenim ulaznicama
- Obilasci prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Viza za Namibiju 80 EUR + troškovi viziranja ambasade oko 50 EUR*
- Fakultativni izleti za aktivnosti u Walvis Bay-u
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19
- Piće u smeštajima
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Krstarenje u zalivu kitova – obilazak sa vožnjom brodom u zalivu Walvis Baya sa ulaznicama, prevozom uz obezbeđeno osveženje i užinu – 70 EUR
- Sandwich Harbour – vožnja 4×4 džipovima po peščanim dinama u pratnji lokalnog vodiča i predstavnika agencije sa uključenim ulazanicama za nacionalni park i ručkom – 140 EUR

DAN 1 – Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u dogovoreno vreme. Let sa presedanjem za Windhuk.

DAN 2 – Dolazak u Windhuka. Smeštamo se u hotel i nakon kraćeg odmora od putovanja, slobodno vreme koristimo da istražimo okolinu na kratko se upoznamo sa prestonicom Namibije. Najbolji način da zavirimo u kulturu jedne zemlje jeste hrana, tako da uživamo  u živopisnoj lokalnoj kuhinji od sočne divljači i druženju sa ljubaznim domaćinima koji uvek nesebično žele da podele svoje priče. Večera. Noćenje.

DAN 3 – Nakon doručka se pakujemo i krećemo za Sossusvlei, dom najstarije pustinje na svetu – Namib. Dok putujemo kroz prostrane pejzaže ne možemo a da se ne divimo surovoj lepoti pustinje, s visokim crvenim dinama koje se čini se, protežu beskonačno. Zaustavljamo se u pustnjskom gradiću Soliter, koji kao da je ostao zarobljen u vremenu, između velikih, čarobnih kaktusa i starih olupina automobila. Prepuštamo se slatkom zadovoljstvu, zalogaju čuvene pite od jabuka, uživajući u ukusima koji su je učinili legendarnom poslasticom i zaštitnim znakom ovog mesta. Dolazimo u smeštaj. Prostranstvo i  mirnoća pustinje već čine da se osetimo zadivljeno pred prirodnim remek delom. Večera. Noćenje.

DAN 4 – Nakon doručka krećemo u uzbudljivu istraživačku avanturu. Obilazimo  Deadvlei, prelepu suvu dolinu, ispunjenu okamenjenim ostacima stabala akacije, starih više od 900 godina. Ovde se možemo popeti na jednu od najviših dina na svetu čuvenu Big Daddy! Panoramski vrh dine koja se izdiže preko 300 metera, krije prelepe poglede na peščani beskraj i pruža uzbudljivo iskustvo kao nijedno drugo! Put nas dalje vodi do zapanjujućeg kanjona Sesriem, koji je hiljadama godina oblikovala drevna reka Tsauchab, a koje je danas jedno od retkih mesta u području koje drži vodu tokom čitave godine. Upijamo snagu prirode koja je darovala ovaj spektakularni pejzaž i nosimo sa sobom uspomene na dramatične pejzaže pustinje. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Opraštamo od pustinje i krećemo u malo drugačiju avanturu duž očaravajuće obale Namibije. Visoke litice, impozantne stene i moćni Atlantik smenjuju se pred nama. Tokom puta, zaustavićemo se na brojnim autentičnim mestima, beležeći neukrotivu lepotu obale kroz objektiv i bez ustezanja uživati u fenomenalnim prizorima koji  se pružaju sa ovih slikovitih vidikovaca. Po dolasku u Walvis Bay, raj za ptice, možemo otići do obale gde će nas dočekati sjajna dobrodošlica, očaravajući prizor – okupljanje velikog broja gracioznih flamingosa, čije perje boji lagunu nijansama roze ili pak uživati u melodiji talasa i gozbi svežih morskih plodova u nekom od  lokalnih restorana u luci. Kako noć pada, mirna atmosfera kojom odiše Walvis Bay nas obavija, stvarajući savršeni ambijent za završetak dana. Večera. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Odlazak na fakultativne izlete koji će vam oduzeti dah! Za početak, očekuju nas nezaboravna iskustva obale i dirljivi susreti. Uživanje u krstarenju zalivom do kolonije foka, gde nas delfini prate na putovanju, skačući i okretajući se u azurnim vodama. Dok pelikani graciozno lete iznad nas, a njihov raspon krila reflektuje sunčevu svetlost, foke se lenjo sunčaju na obali. Ako nam sreća bude bila saveznik, možda ćemo svedočiti i veličanstvenom prisustvu kitova, čija ogromna tela s impresivnom elegancijom izranjaju iz vode. U popodnevnim satima avantura se nastavlja dok se upuštamo u uzbudljivu vožnju džipovima do mesta gde se pustinja i more susreću. Prihvatite uzbuđenje i potpuno  uronite u veličanstvenost nestvarnih pejzaža, dok se zlatni pustinjski pesak besprekorno spaja sa prostranim plavetnilom okeana. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 7 – Doručak. Danas je dan odmora, koji će nam omogućiti potpuno prepuštanje lepoti i spokoju obala Namibije. Šetnja duž netaknutih plaža, uz pratnju morskog povetarca na koži ili uživanje u svežim ukusima okeana uz zvuke beskrajnog Atlantika. Ukoliko vam zafali malo avanture, mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Swakopmunda, šarmantnog primorskog grada poznatog po nemačkoj kolonijalnoj arhitekturi i istorijskom šarmu i priobalnoj atmosferi. Slikovite ulice sa buticima i kafićima, pružiće nam priliku da  otkrijemo ručne radove lokalnih zanatlija, nabavimo neke  suvenire kao uspomenu na ovu sjajnu avanturu. Večera. Noćenje.

DAN 8 – Doručak. Dan rezervisan da oslušnete sebe, da se upoznate sa Namibijom baš onako kako vi želite! Bilo da je to mirna povezanost sa prirodom ili neka adrenalinska aktivnost, Namibija nudi različite izbore za različite ukuse.  Iskoristite priliku da lebdite kroz vazduh na paraglajding avanturi, osećajući strujanje vetra na licu dok zadivljujuće pejzaže ostavljate ispod vas ili hrabro izazovite sebe sa uzbudljivim iskustvom skakanja padobranom, gde ćete slobodno pasti kroz vazduh pre nego što se lagano spustite na zemlju, uživajući u panoramskim pogledima na neobičnu teritoriju Namibije.  Dok se dan privodi kraju, delimo priče o svojim uzbudljivim podvizima dana uz večeru, ponosni na novootkrivene hrabrosti. Večera. Noćenje.

DAN 9 – Doručak. Napuštamo blaženstvo obale Walvis Bay-a dok krećemo put severa Namibije, ka fascinantnom Damaralandu, zemlji plemena Damara, poznatog po drevnim tradicijama i izvanrednoj veštini pravljenja vatre samo uz pomoć peska i drvenih štapića. Dok prolazimo  putevima kojim su hodali drevni narodi, ne možemo da se odupremo osećanju divljenja prema bogatom kulturnom nasleđu, divljoj lepoti netaknute prirode i neprolaznosti vremena koje vlada  u  mestu koje narod Damara naziva domom. Dolazak u smeštaj. Dok noćno nebo u svoj svojoj raskoši obasjava svetlucavim zvezdama, ispunjeni smo osećanjem čuda, zahvalni za priliku da svedočimo jednoj takvoj nesvakidašnjoj lepoti. Večera. Noćenje.

DAN 10 – Doručak. Nakon doručka vraćamo se pravo u praistoriju, upućujući se ka slikovitom gradiću Twyfelfontein, gde ćemo otkrti više od 2000 stenskih crteža koji datiraju pre više od 6000 godina. Ova fascinantna lokacija je kulturno nasleđe i pravi dragulj Namibije. Bićete fascinirani dok se divite ovom arheološkom blagu, gde svaki složeni crtež priča svoju priču, hvatajući suštinu ljudskog postojanja i pružajući uvid u živote onih koji su došli pre nas. Nakon posete Twyfelfontein-u zaputićemo se ka Damaraland Living Muzeju, jedinstvenoj ustanovi posvećenoj očuvanju i predstavljanju tradicija i načina života naroda Damara. Potpuno uroniti u njihovu živahnu kulturu, posmatrajući tradicionalne plesove, upoznajući se sa njihovom karakterističnom odećom i steći uvid u njihove rituale i običaje. Dan završavamo posetom Orguljama, prirodnim stenskim formacijama oblikovanih pre oko 130 miliona godina, danas stojeći visoko kao dokaz moći i umeća prirode, predstavljaju neverovatnu prirodnu atrakciju. Dok sunce lagano zalazi, stvarajući dramatičnu igru svetlosti na stenama, vraćamo se u smeštaj.  Večera. Noćenje.

DAN 11 – Doručak. Napuštamo Damaraland i vozimo se ka Etosha nacionalnom parku. Putovanje nas vodi pravo do jednog od najstarijih i najpoznatijih plemena u Namibiji – Himba plemena. Sa njihovim karakterističnim izgledom i crvenom bojom kože koja simbolizuje krv i zemlju, Himba pleme ima bogatu kulturu i tradiciju. Upoznaćemo se sa načinom života i kulturom njihove jedinstvene zajednice. Posmatrati njihove tradicionalne obrede i oblačenje, slušati priče o njihovoj istoriji i verovanjima. Podelićemo dragocene momente sa ovim divnim narodom, a  neke ovekovečiti  fotografijama kao uspomenu na ovaj dan. Nastavljamo putovanje ka Etosha nacionalnom parku. Dolazak u smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 12 – Doručak. Nakon doručka upuštamo se u celodnevnu avanturu kroz divlji svet Afrike. Ulazimo u džipove i krećemo na jedinstveni safari, kroz prostrane ravni Nacionalnog Parka Etosha. Svaki trenutak je ispunjen uzbuđenjem dok otkrivamo raznolikost životinjskog carstva, dok gledamo žirafe kako graciozno “paraju nebo, antilope koje slobodno trče, a nosorozi lagano i pomalo tromo prolaze pored nas. Oči cakle od iščekivanja da ugledamo neke od predatora koji vladaju ovim područjem, dok sunce obasjava pejzaže, ističući sve boje  i  teksture savane. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.

DAN 13 – Doručak. Napuštamo smeštaj i odlazimo na transfer do Windhuka. Po dolasku, odlazimo na fakultativni obilazak centar grada i upoznavanje sa  znamenitostima prestonice. Obići ćemo prelepu luteransku katedralu Christuskirche, impresivnu građevinu koja odražava kolonijalnu arhitekturu i simbolizuje istorijsko nasleđe grada, zatim ikonični simbol Windhuka koji predstavlja hrabrost i slobodu, spomenik Jahaču. Nešto više o borbi Namibije za slobodu i njenom putu ka nezavisnosti saznaćemo ispred Muzeju nezavisnosti  i uživati u preostalom vremenu šetajući gradom, ne bi li kupovinom po kojeg suvenira poneli i opipljivi delić Namibije sa sobom. Veče provodimo uživajući u ukusnoj večeri, prisećajući se svih nezaboravnih trenutaka koje smo doživeli tokom svoje sjajne avanture u Namibiji. Večera. Noćenje.

DAN 14 – Doručak. Odjavljujemo se iz smeštaja i odlazimo na transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.

DAN 15 – Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Odmor na Crvenom moru