Šri Lanka i Maldivi

više destinacija,

već od 1990€

Opis destinacije

Ova avantura će vas provesti kroz egzotične predele, omogućiti vam da posetite poznate budističke hramove i lokalitete pod zaštitom UNESCO-a, doživite čaroliju degustacije čaja, hranite slonove, opustite se uz masaže na plažama dok zalazi sunce, ili se prepustite uzbudljivom surfovanju. Spremite se za potpuni hedonizam i opuštajući odmor!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ŠRI LANKA I MALDIVI 
KENDI – NEGOMBO – GULHI

Cena:
2290 EUR po osobi

Cena sa popustom:
1990 EUR po osobi

Polasci:
01. decembar 2023.

Trajanje:
12 dana

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd – Kolombo sa presedanjem
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Kolombo-Male
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Male-Beograd sa presedanjem
- Prtljag težine do 20kg i ručni prtljag do 7kg za sve letove
- 3 noćenja u hotelu TOPAZ KANDY**** ili sličnom u Kendiju u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom
- 1 noćenje u hotelu REGAL REASUE**** ili sličnom u Negombu u 1/2 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 6 noćenja u guesthouse-u PEARL SHINE na Gulhiju u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom
- Svi transferi prema programu putovanja
- Obilasci prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Viza za Republiku Šri Lanku – 50 USD*
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19
- Individualni troškovi putnika
- Boravišne i ekološke takse za smeštaj na Maldivima oko 6 USD po danu po osobi

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Sigirija i Dambula, obilazak sa prevozom, ulaznicama u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 90 EUR
- Nurawa Elija, obilazak sa prevozom, u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 50 EUR
- Pinavela -azil slonova, obilazak sa prevozom, ulaznicom u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 50 EUR
- Snorkling sa ajkulama, mantama, kornjačama sa organizovanim prevozom, opremom za snorkleing u pratnji lokalnog domaćina i vodiča – 70 EUR
- Prijavljivanje za fakultativne izlete se obavlja prilikom prijave za aranžman.

- Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.
DAN 1 – Okupljanje na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let sa presedanjem za Kolombo.

DAN 2 – Dolazak u Kolombo u jutarnjim časovima po lokalnom vremenu. Organizovanim prevozom idemo do Kendija i smeštamo se u hotel. Nakon kratkog predaha, odlazimo u kraći obilazak grada, gde ćemo se za početak ove avanture upoznati sa srdačnim meštanima i lokalnim specijalitetima. Dan počinjemo upoznavanjem sa ovim istorijskim gradom, koji se može pohvaliti bogatim nasleđem, služeći kao poslednja prestonica, drevnih kraljeva Šri Lanke. Prva stanica, obilazak kraljevskih vrtova u Peradeniji, jedne od najkoloritnijih i najupečatljivijih atrakcija Šri Lanke, koja sublimira svu različitost i bogatstvo flore ovog ostrva. Dok se budemo šetali kroz ovaj predivni vrt, upoznaćemo se sa najrazličitijim vrstama biljaka, od palmi i orhideja, do egzotičnog drveća i biljaka začinskog bilja.  Zelene staze i avenija fotogeničnih palmi, fascinantna kolekcija orhideja, učiniće da se potpuno prepustite lepoti prirode koja vas okružuje. Nakon botaničkog vrta, odlazimo u jedan od najvažnijih hramova u Šri Lanci, Sri Dalada Maligawa, takođe poznat kao hram jednog od najsvetijih budističkih artefakata, relikvije zuba Bude. Bićete u prilici da saznate nešto više o budizmu i njegovoj ulozi u životu Šri Lanke. Pored toga, hram je prekrasan primer arhitekture i dekoracije koji prikazuje kulturu i istoriju zemlje. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Dan rezervisan za fakultativni izlet u Sigiriju i Dambulu. Sigiriya, poznata i kao “Lavlja stena“, je jedna od najupečatljivijih atrakcija Šri Lanke. Ova impozantna stena, visoka oko 200 metara, dom je drevne utvrde i palate koju je izgradio kralj Kašyapa u 5. veku. i  sa svojim prelepim baštama i izuzetnim umetničkim bogatstvom, smatra jednim od najimpresivnijih arhitektonskih dostignuća starog sveta. Popnite se na vrh i nagradite sebe spektakularnim pogledom koji se pruža kilometrima daleko, preko nepreglednih tropskih šuma. Posvedočite lepoti „Damskih fresaka“ koje krase zidove stena, pričaju priče o davno prohujalom vremenu.  Lepoti i legendama tu nije kraj jer stižemo i u Dambulu, još jedno mesto sa spiska svetske kulturne baštine UNESCO-a. Legenda kaže da je kralj Vatagama, bežeći od Tamila, pronašao utočište u ovim pećinama i ostao tu 14 godina. Nakon što je povratio svoj presto, kralj Vatagama je iz zahvalnosti počeo da gradi hramove, koje su kasnije proširili njegovi naslednici. Dočekaće nas kompleks od pet pećina sa budističkim hramovima, statuama Bude i drugim umetničkim delima, sa posebno istaknutim Zlatnim hramom, u samom podnožju pećina. Povratak u Kendi u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4 – Doručak. Uputićemo se na fakultativni izlet ka Nuvara Eliji, čarobnom gradu koji će nas očarati svojom lepotom i šarmom. Putovanje će biti prožeto prelepim pejzažima koji će nas okruživati dok se budemo približavali ovom magičnom mestu. Naša prva destinacija će biti Damro Labookellie Tea Center i Tea Garden, gde ćemo imati priliku da se provozamo kroz ogromne plantaže čaja. Očaraće nas beskrajni zeleni pejzaži i dobićemo priliku da se upoznamo sa procesom proizvodnje čaja. Uživaćemo u degustaciji različitih vrsta i saznaćemo sve o karakteristikama crnog i belog čaja. Nakon toga, krenućemo ka spektakularnom vodopadu Ramboda. Sa uzbuđenjem ćemo se zaputiti stazom koja će nas odvesti do ivice litice, a zatim ćemo se diviti impozantnom vodopadu kako se silovito obrušava niz stene. Visina od 109 metara će nas ostaviti bez daha, dok budemo osećali kapljice vode koje se raspršuju u vazduhu. Zatim ćemo posetiti neobičnu poštu Nuvara Elija, koja je istorijski značajna kao jedna od najstarijih pošti na Šri Lanki. Divićemo se arhitekturi u stilu Tjudora, istražićemo  unutrašnjost zgrad, nakon čega ćemo se vratiti nazad za Kendi. Noćenje.

DAN 5 – Doručak.. Odlazak na fakultativni izlet Pinavala-sirotište slonova. Poseta Šri Lanki ne bi bila potpuna bez posete mestu koje će vam potpuno ulepšati dan i zagrejati srce. Jedan od najčuvenijih i najvećih azila za slonove na svetu, dom je za čak više od 65 azijskih, blagih divova koji svakodnevno imaju blizak i prisan kontakt sa posetiocima. Divite se ovim veličanstvenim stvorenjima dok se igraju, kupaju i slobodno šetaju u svom prirodnom staništu. Dolazak u Negombo u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 –  Doručak. Pakujemo se, napuštamo smeštaj i opraštamo se sa Šri Lankom ostavljajući užurbane gradske ulice za sobom, krećemo u drugi deo avanture, okupane suncem! Transfer do aerodroma, let za Maldive.  Dočekaće nas topla dobrodošlica tropskog sunca, praćena ritmom talasa. Ovde vreme teče drugačije, tako ne propustite da ga provedete uživajući u svakom trenutku opuštanja jer ste na mestu gde oživljava magija plaža Maldiva. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7 – Doručak. Fakultativni izlet  koji pruža jedinstvenu priliku da istražite fascinantni podvodni svet ove tropske destinacije. Ovaj izlet je posebno zanimljiv ljubiteljima manti, raža, ajkula i šarenih ribica. Ovde ćete doživeti nezaboravno iskustvo plivanja s elegantnim mantama. Ove ogromne morske životinje, poznate po svojoj impresivnoj veličini graciozno će plivati u vašoj blizini. Nakon toga produžićemo do mesta gde možete plivati sa ajkulama. To su bezopasne ajkule koje uživaju u ljudskom društu i hrane se planktonima i sitnim organizmima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 8-11 Narednih dana prepustite se uživanju koja ce vam nahraniti dušu i telo za predstojeći period, odmorite oči u prizorima nestvarnih boja vode, peska i neba, družite se sa lokalcima, koračajte tik uz more i uživajte u belom pesku. Ukoliko ste ljubitelj vodenih sportova na samoj plaži vam se nude razne mogućnosti. Noćenje.

DANI 12 – Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Odmor na Crvenom moru