Urugvaj - Argentina - Brazil

više destinacija, Južna Amerika

već od 2999€

Opis destinacije

Kada se evropska arhitektura pomeša sa latino temperamentom, potom dodaju najpoznatije svetske plaže i šarmantni, kolonijalni gradovi, a sve to začini raskošnim vodopadima u ritmu sambe i tango plesa, dobijamo putovanje kreirano po meri pravih hedonista, gde emocije tinjaju, a duh uživanja ne poznaje granice!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
URUGVAJ-ARGENTINA-BRAZIL
Punta del Este, Tigre, Iguasu vodopadi, najveće znamenitosti Rija

Cena:
3390 EUR po osobi

Cena sa popustom:
2990 EUR po osobi

Polasci:
09. februar 2024. 

Trajanje:
18 dana

Cena aranžmana obuhvata:
- Avio kartu u ekonomskoj klasi sa svim taksama na relaciji Beograd – Montevideo sa presedanjem
- Avio kartu u ekonomskoj klasi sa svim taksama na relaciji Buenos Aires – Puerto Iguasu
- Avio kartu u ekonomskoj klasi sa svim taksama na relaciji Foz de Iguacu – Rio de Žaneiro
- Avio kartu u ekonomskoj klasi sa svim taksama na relaciji Rio de Žaneiro – Beograd sa presedanjem
- Čekirani prtljag do 20kg za sve letove, ručni prtljag do 8kg
- 2 noćenja u hotelu NH Montevideo Colombia *** ili sličnom u Montevideu u 1/2 (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i doručkom
- 4 noćenja u hotelu UP America Plaza*** u Buenos Airesu u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i doručkom
- 2 noćenja u hotelu Del Rey Quality hotel*** u Foz de Iguacu u 1/2,  sobama (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i doručkom
- 7 noćenja u hotelu Reggina*** u Riju de Žaneiru u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl) sa sopstvenim kupatilom i doručkom
- Transfere prema programu putovanja
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana
- Obilaske prema programu putovanja
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Obaveznu doplatu za trajekt Kolonija Sakramento-Buenos Aires oko 170 evra
- Fakultativne izlete
- Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- Individualne troškovi putnika
Prijavljivanje za izlete se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

FAKULTATIVNI IZLETI:
1) Punta del Este, obilazak sa prevozom u pratnji lokalnog vodiča i predstavnika agencije –70 EUR
2) Tigre, obilazak sa prevozom brodom u pratnji lokalnog vodiča i predstavnika agencije –60 EUR
3) Iguasu vodopadi, obilazak brazilske strane vodopada sa prevozom, ulaznicama za nacionalni park u pratnji lokalnog vodiča i predstavnika agencije  – 60 EUR
4) Rio najveće znamenitosti, obilazak sa prevozom, ulaznicama i uključenim ručkom –100 EUR
5) Arrail de Cabo, obilazak sa prevozom, krstarenje brodom, u pratnji lokalnog vodiča i predstavnika agencije sa uključenim ručkom – cena 65 EUR
6) Buzzios, obilazak sa prevozom, krstarenje brodom u pratnji lokalnog vodiča i predstavnika agencije –65 EUR
7) Pedra di Telegrafo, obilazak sa prevozom u pratnji lokalnog vodiča i predstavnika destinacije, 50 EUR
DAN 1 – Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let sa presedanjem do Montevidea.

DAN 2 –Dolazak u Montevideo. Odlazak u smeštaj. Nakon kratkog odmora, odlazimo u obilazak grada, upijajući bogatu istoriju i šarm, centra prestonice. Šetajući Trgom Nezavisnosti,  obrubljenim impozantnim zgradama i spomenicima, osetićemo puls grada i saznati kako je ovo mesto kao svedok brojnih istorijskih trenutaka, postalo simbol urugvajske nezavisnosti. Nastavljamo do centralne Metropolitan katedrale, obavijene duhovnom aurom religijskog nasleđa i stižemo pravo do dragulja umetnosti Urugvaja, Teatra Solis. Prestižno pozorište, jedno od najstarijih u Južnoj Americi, pleni svojom grandioznošću ali I istorijskim značajem. Prepuštamo se pričama o legendarnim predstavama i umetnicima, koji su oslikali kulturni pejzaž Montevidea. Da se umetnost stopila sa gradom i postala neraskidiv deo njegovog identiteta, dalje svedoči tržnica Mercado del Puerto, epicentar kulinarske scene. Ovde ćete doživeti pravu autentičnu atmosferu „gastronomske umetnosti“ sa sočnim asadom, tradicionalnim roštiljem u glavnoj ulozi. Mogućnost organizovanja odlaska do stadiona Centenario, izgrađenog 1930. godine za potrebe prvog svetskog prvenstva u fudbalu, da se prisetimo nezaboravnih trenutaka fudbalske istorije. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet u prelepi Punta del Este, grada koji će nas zavesti svojim neodoljivim šarmom, autentičnimm za ovaj deo sveta. Odlazimo u Casa Pueblo muzej, poznatom po svom jedinstvenom, upečatljivom dizajnu. Pri svakom koraku bićete obogaćeni naletom inspiracije i oduševljenja jer ovde umetnost, kultura i priroda, postaju jedno. Mogućnost organizovane posete uz doplatu, nekoj od vinarija u regiji Montevidea, gde ćemo se upoznati sa procesom proizvodnje vrhunskih vina. Nakon obilaska, slobodno vreme za uživanje u ručku i degustaciji najboljih vina sa ovih prostora. Noćenje.

DAN 4 –. Doručak. Nakon doručka, transfer do pristaništa Colonia de Sacramento. Ukrcavanje na trajekt za Buenos Aires. Transfer do hotela. Slobodno vreme koje možete iskoristiti za upoznavanje sa čuvenim argentinskim biftekom ili nekim drugim lokalnim specijalitetom. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Nakon doručka krećemo u uzbudljiv obilazak Buenos Airesa, jednog od najlepših gradova sveta, poznatog i pod nazivom „Pariz Južne Amerike“. Naša prva stanica biće Plaza Mayo, nezaobilazni trg prožet bogatom istorijom i impozantnom arhitekturom. Uzdižući se nad trgom, sa svojom prepoznatljivom roze fasadom i uticajnom prisutnošću u političkim dešavanjima Argentine, dočekaće nas veličanstvena Casa Rosada. Nastavljamo šetnju duž glavne pešačke ulice Florida, koja je prava simbioza umetnosti, arhitekture I starog dobrog šopinga. Očarani bojama i živahnošću Floride, stižemo do simbola Buenos Airesa, impozantnog Obeliska koji potpuno dominira gradskim pejzažem, pa sve do impresivne zgrade Kongresa koja oslikava svu moć Argentine. Obilazak završavamo ukazujući poštovanje prema kulturnom nasleđu Argentine, šetajući kroz aleje istorijskog groblja Recoleta, koje je dom i možda najpoznatije dame Argentine, slavne Evite Peron. Mogućnost organizovanog odlaska na večeru u neki od tradicionalnih argentinskih restorana.  Noćenje.

DAN 6 –Doručak. Dan započinjemo u najpoznatijem delu Buenos Airesa, čuvenoj La Boci, gde će nas dočekati čitav vatromet boja i tango nota. Prošetaćemo Kaminitom, svojevrsnim muzejom na otvorenom, obrubljenim oslikanim zidovima, živopisnih tango scena i portretima argentinskih ikona i prepustiti atmosferi koja odiše životom i kreativnošću lokalaca. Korak napred, nazad, dva i okret, ritmovi tanga uvešće nas u vrtlog elegancije i strasti pravo do čuvene Bombonjere, stadiona slavnog Boka Juniorsa. Svetionik fudbala, na vrlo intenzivan način, povezaće nas još više sa  argentinskom kulturom. Puni utisaka, vraćamo se u centar grada i slobodno vreme koristimo za uživanje u svim čarima, argentinske prestonice. Noćenje.

DAN 7 –Doručak. Nakon doručka, odlazimo na fakultativni izlet do grada u delti reke Parana – Tigra. Ukrcavamo se na brod koji će nas odvesti kroz čudesni lavirint delte, pružajući nam spektakularni pogled na prelepu obalu. Stižemo do šarmantnog i autentičnog Puerta de Frutos i uživamo u ambijentu prošaranog mirisima svežeg voća i bojama ručno izrađenih proizvoda. Slobodno vreme za uživanje u čarima obale Paseo Victorica ili impresivnog muzeja umetnosti, mesto gde umetnost prevazilazi granice, a postavke oživljavaju pred vašim očima. Ispunjeni osećajem zadovoljstva, vraćamo se u Buenos Aires. Noćenje.

DAN 8–Doručak. Napuštamo Buenos Aires. Transfer do aerodroma i let do Puerto de Iguazu. Po dolasku u gradić na argentinskoj strani Iguazu vodopada, odlazimo do Nacionalnog parka, gde nas čeka nezaboravan doživljaj ispunjen emocijama divljenja i strahopoštovanja. Ovaj park je dom fascinantnog biodiverziteta i jednog od najimpresivnijih prizora ikada, čuvene, moćne, argentinske Iguazu vodopade! Dok sabiramo utiske, koje je na nas ostavila prirodna lepota, vreme je za transfer do Foz do Iguacu, grada smeštenog na tromeđi Paragvaja, Argentine i Brazila.  Slobodno vreme za kratko upoznavanje sa mešavinom kultura, zvukova I ukusa koje boje ovaj grad. Noćenje.

DAN 9 – Doručak. Nakon doručka, odlazimo na fakultativni izlet Iguasu vodopadi. Spremite se da budete zadivljeni dok otkrivate neverovatnu lepotu brazilskog dela ovog prirodnog čuda jer prizor koji vas čeka, nadmašuje sva očekivanja! Slobodno vreme za šetnju duž staza, gde vas svaki korak približava magiji i snazi prirode koja vibrira u vazduhu. Za one koji žele još više uzbuđenja, mogućnost doplate za panoramski let helikopterom, koji pruža nezaboravno iskustvo da vidite vodopade iz drugačije perspektive. Preplavljeni utiscima, vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

DAN 10. – Doručak. Napuštamo Foz de Iguacu. Transfer do aerodroma i let do Rija de Žaneira. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor ili individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 11 –Doručak. Slobodan dan za upijanje brazilskih vibracija i mogućnost organizovanja zajedničkog odlaska do dva bisera brazilske obale, Kopakabane i Ipaneme. Peskovita Kopakabana, čuvena po svojoj dugoj obali i smaragdnim vodama Atlantika, mesto je gde ćete na najbolji način osetiti slobodan duh Brazila. Ovde se sve odvija u ritmu sambe pa i izležavanje na brazilskom suncu i uživanje u tropskim talasima, najpoznatije plaže na svetu. Sa druge strane, Ipanema će vas oboriti s nogu kao i mnoge pesnike, umetnike i milione posetioca, pre vas. Legendarna plaža, sofisticirane lepote i kosmopolitskog šarma, nudi obilje sadržaja da prodrete pravo u dušu Brazila, možda najbolje preko stomaka uz lokalne specijalitete, brazilske kulinarske scene. Noćenje.

DAN 12 –Doručak. Odlazak na fakultativni izlet, obilaska najvećih znamenitosti Rija. Najveća među najvećima, svakako je impozantna statua Hrista Spasitelja. Dok se uzdiže sa brda Korkovado, pruža neodoljivu panoramu na Rio koji se prostire pred vama u punom sjaju. Nakon što napravimo sjajne fotografije, odlazimo do šarenih stepenica Selaron, remek dela čileanskog umetnika Jorge Selarona, gde svaki od stepenika otkriva strast i predanost. Šarenilo menjamo za nešto potpuno drugačije, mesto mira i spokoja, grandioznu i potpuno neverovatnu, prelepu Metropolitan katedralu. Obuzeti osećanjem divljenja pravo je vreme da se uputimo ka najpoznatijem stadionu na svetu, “meku” za ljubitelje fudbala, legendarnu Marakanu. Iako ćemo stadion obići samo spolja, samo prisustvo odmah ispred ikone najpopularnijeg sporta na svetu, biće dovoljno da probudi pregršt emocija. Oduševljenjima tu nije kraj, jer spektakl tek sledi! Dolazimo do druge najznačajnije atrakcije veličanstvenog grada, „Glave šećera“. Dok se penjemo ka vrhu, uzbuđenje raste jer znamo da posle uspona, slede najbolji, „milion dolara pogledi“ na zaliv Guanabara. Kako drugačije sumirati svu raskošnu lepotu Ria, nego uz ručak gde ćemo probati neke od najpoznatijih specijaliteta Brazila. Noćenje.

DAN 13 –Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i uživanje na nekoj od najpoznatijih gradskih plaža gde ćete iz prve ruke moći da posvedočite raznolikosti, bogatstvu i ljubavi prema životu, koje Rio pruža. Noćenje.

DAN 14 –Doručak. Fakultativni izlet do Arrail de Cabo, parčeta raja,  poznatog  kao „brazilski Karibi“. Dok polovimo brodom ka najlepšim plažama, uživamo u čarobnom svetu nebesko plave boje i posmatramo ples sunčeve svetlosti i kristalnih talasa.  Vreme brzo prolazi u celodnevnom uživanju na belom pesku i uranjanju u beskrajnom plavetnilu koje krije šarene koralne grebene i živopisan morski svet. Povratak u Rio. Noćenje.

DAN 15 –Doručak. Fakultativni izlet do šarmantnog gradića Buzzios. Nekada mirno ribarsko naselje, danas  jedno od omiljenih letovališta kako turista, tako i lokalaca, iza svakog kamena, krije mističnu privlačnost. Slikovite ulice, tirkizne vode i plaže, mekanog belog peska, stvaraju idealnu atmosferu za opuštanje i uživanje. Zaljubićete se u ušuškanu Ferraduru, ali nećete odoleti ni avanturi okrenutoj Geribi. Uzbudljivu avanturu sumiramo uz  morske plodove i tradicionalne brazilske arome, a potom sledi slobodno vreme, da istražite Buzzios onako kako vi želite! Posebna atmosfera pruža mnoštvo sadržaja bilo za kupovinu suvenira kao uspomenu na ovaj sjajan dan ili još malo opuštanja u zagrljaju brazilskog sunca. Povratak u Rio. Noćenje.

DAN 16 – Doručak. Nakon doručka odlazimo na uzbudljiv fakultativni izlet i hajking do stene Pedra do Telegrafo koji obećava jedno posebno iskustvo. Uspon do stene koja se uzdiže iznad zaliva, kroz bujnu vegataciju, nagradiće nas spektakularnim pogledom na panoramu zaliva. Spremite kamere jer ovde nastaju najbolje fotografije kao dragoceni podsetnik na ovu božanstvenu scenu! Nakon ove nezaboravne avanture, vreme je za odmor i to na nekoj od obližnjih plaža gde nastavljamo svoj hedonistički pohod u blagostanju koje pruža predivna obala. Noćenje.

DAN 17– Doručak. Poslednji dan u veličanstvenom Riju, donosi obeležja savršenog letnjeg dana. Magična metropola nas poziva da se još jednom prepustimo njenoj uzavreloj energiji. Ovog puta plaže i suncobrane, smenjuju suvenirnice i šarene rukotvorine, koje kupujemo da se sećamo svih divnih trenutaka provedenih u ovoj neverovatnoj zemlji. Pakujemo stvari. Večernji transfer do aerodroma. Let sa presedanjem.

DAN 18 – Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Odmor na Crvenom moru