Zapadna obala SAD

više destinacija, SAD

već od 2390€

Opis destinacije

Stihove pesme California dreamin, pevušili su mnogi sedamdesetih godina prošlog veka kada je ova popularna pesma nastala. Ukoliko Vi danas imate san da šetate holivudskom stazom slavnih i tražite zvezdu omiljene poznate ličnosti, vidite raskoš Beverly Hills-a i sjaj čuvenog grada anđela ili da tramvajem obilazite brda San Franciska, pronađete najlepši pogled na Golden Gate most ili možda čujete legende o čuvenom, ozloglašenom Alkatrazu, onda je ovo pravo putovanje za Vas.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
LOS ANĐELES – LAS VEGAS – SAN FRANCISKO
+ izleti San Diego, Grand kanjon i Sakramento

Cena:
2650 EUR po osobi

28. septembar – 2290 EUR po osobi POPUNJEN POLAZAK
11. decembar – 2390 EUR po osobi

Trajanje:
12 dana

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Los Anđeles sa presedanjem
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Los Anđeles – Las Vegas
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Las Vegas – San Francisko
- Avio karta sa svim taksama na relaciji San Francisko – Beograd sa presedanjem
- Prtljag težine do 23kg za sve letove
- 4 noćenja u hotelu** Super 8 by Wyndham Hollywood ili sličnom u Los Anđelesu u 1/2 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC
- 3 noćenja u hotelu*** OYO Hotel & Casino ili sličnom u Las Vegasu u 1/2 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 3 noćenja u hotelu** Americas Best Value Inn hotel ili sličnom u Oklandu (predgrađe San Franciska) u 1/2 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom.
- Transferi prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Obilasci prema programu putovanja
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Viza za Sjedinjene Američke Države – oko 190 EUR
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje za COVID-19
- Individualni troškovi putnika 

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Odlazak u San Diego – 80 EUR
2. Odlazak u Grand kanjon sa uključenim ručkom i svim ulaznicama – 180 EUR
3. Odlazak u Sakramento – 80 EUR

- PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA SA POPUSTOM IZNOSI 300 EUR
- Prijavljivanje za izlete se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

VAŽNO:
- Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
DAN 1 – Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let do Los Anđelesa sa presedanjem. Dolazak u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 – Ujutru krećemo sa obilaskom sunčanog kalifornijskog grada i odlazimo do Griffith parka i opservatorije koji se nalaze severno od centra grada. U ovoj prelepoj zelenoj oazi se nalazi terasa i velika opservatorija sa koje se pruža najlepši pogled na ceo Los Anđeles. Nakon što napravimo sjajne fotografije, nastavljamo do najsjajnijeg dela grada -Hollywooda. Prvo odlazimo da prošetamo istoimenim bulevarom gde ćemo imati prilike da se slikamo sa dvojnicima najpopularnijih zvezda Hollywood-a, osetimo deo glamura i sjaja ovog dela grada, vidimo čuveni Wal of Fame – stazu na kojoj se nalaze zvezde sa imenima najčuvenijih holivudskih glumaca i muzičara. Posle Hollywood-a, idemo i do Farmers marketa, pijace koja je nastala 30ih godina prošlog veka, nakon velike depresije, a danas obiluje najrazličitijim sadržajima kao što su restorani, kafići, suvenirnice. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 – Nastavljamo obilazak najvećeg američkog grada. Krećemo u šetnju najužim centrom grada i obilazimo: Little Tokio – istorijsko gradsko jezgro, Staples centar – dom košarkaša Los Anđeles Lejkersa i Klipersa, Grand park u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i zgrada gradske većnice i gradska katedrala. Nakon centra grada, odlazimo do Santa Monice, najpoznatijeg i najposećenijeg dela grada, okruženog čuvenom Venice plažom, restoranima i pešačkom zonom u kojoj se nalazi veliki broj restorana, kafića, zanimljivih suvenirnica. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 – U jutarnjim časovima odlazimo na celodnevni fakultativni izlet u San Diego, jedan od najlepših kalifornijskih gradova udaljen na 3 sata vožnje od Los Anđelesa. Odmah po dolasku krećemo u obilazak grada i odlazimo prvo da vidimo USS Midway, jedan od najvećih brodova američke mornarice koji je krajem 20. veka za stalno usidren u luku ovog grada, a danas predstavlja predmet interesovanja velikog broja posetilaca. Šetnjom uz obalu, prolazeći pored Seaport village-a, nastavljamo ka četvrti Gaslamp, istorijskom centru grada, pešačkom zonom prelepih uličica u kojima možete pronaći najrazličitiju hranu i kafiće iz svih krajeva sveta. Nakon što napravimo pauzu za ručak odlazimo na Koronado, ostrvo koje se nalazi naspram centra grada, mesto prelepih dugih peščanih plaža, gde ćemo prošetati ovim prelepim mestom, a takođe posetiti čuveni Hotel del Coronado u kojem se snimao poznati film “Neki to vole vruće” sa Merlin Monro. Slobodno vreme. Povratak za Los Anđeles u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 5 – Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za Las Vegas. Odmah po dolasku u grad odlazimo do smeštaja. Nakon što se odmorimo i smestimo odlazimo do čuvenog Stripa, najčuvenije ulice duge 3 kilometra u kojoj se nalaze svi najčuveniji hoteli, kockarnice i prodavnice grada u srcu Mojave pustinje. Grad greha kako se popularno naziva, u koji se dolazi i srećan i nesrećan, u kojem za samo par sati od siromaha postanete bogataš nam je pod nogama. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. U ranim jutarnjim časovima odlazimo na fakultativni izlet u nacionalni park Grand kanjon, prelepo čudo prirode od čijih prizora skrivenih pećina i uvala koje okružuje reka Kolorado zastaje dah. Povratak u Las Vegas u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7 – Doručak. Slobodno vreme za celodnevno uživanje u čarima Las Vegasa. Noćenje.

DAN 8 – Doručak. Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za San Francisko. Transfer do smeštaja. Krećemo u obilazak prelepog grad ana obali Tihog okeana. Šetnjom kroz centar grada odlazimo do China town-a, najstarije od svih takvih zajednica u celoj Americi. Nastavljamo do cable car-a, čuvenog tramvaja koji će nas tokom vožnje provesti kroz najlepše ulice i krajeve ovog grada sve do Lombard streeta, najpoznatije i najlepše ulice prepune šarenog cveća sa
čijeg vrha se pruža prelep pogled. Spustićemo se i do poznate Palace of fine arts, čuvene galerije-muzeja, a potom nastaviti uz obalu sve do najčuvenijeg mosta na svetu, Golden gate-a. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 9 – Doručak. U jutarnjim časovima nastavljamo sa obilaskom San Franciska i odlazimo do Alamo trga, mesta gde se nalaze kućice u nizu vrlo specifične arhitekture dok se u pozadini pruža najlepši pogled na panoramu grada. Nakon što napravimo sjajne fotografije, krećemo do Fishermans wharf-a, dela grada oko pristaništa jako popularnog među posetiocima zbog čuvenih lavova na Pieru 39, istorijskim zgradama ali i mnogobrojnim restoranima i kafićima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 10 – Doručak. Ujutru odlazimo na fakultativni izlet u Sakramento. Nakon malo više od dva sata vožnje stižemo u glavni grad Kalifornije i odmah krećemo u obilazak. Šetamo obalom reke Sakramento sve do istorijskog jezgra grada – starog grada, koji je tokom 19. veka predstavljao centar trgovine, a koji danas zahvaljujući očuvanim istorijskim zgradama koji ga okružuju predstavlja pravi mali muzej prošlog vremena. Idemo i do Tower bridge-a, prelepog mosta izgrađenog početkom 20. veka koji spaja zapadni sa starim delom grada. Nastavljamo do State Capitol-a, zvaničnog sedišta kalifornijske vlade i prelepe neoklasične građevine u samom centru grada okruženu palmama i baštama. Otići ćemo i do Governors mansion parka, jedne od najlepših zelenih površina u celom gradu u okviru koje se nalazi istorijsko zdanje guvernerove rezidencije, nekadašnje sedište 13 guvernera ove savezne države. Slobodno vreme. Povratak u San Francisko u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 11 – Doručak. Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma u kasnim popodnevim časovima. Let za Beograd sa presedanjem.

DAN 12 – Dolazak u Beograd u večernjim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Gradovi Evrope

Upoznajte Evropu sa nama

Egipat

Odmor na Crvenom moru